Hírek

2009.01.13. 12:43

Nem ad több pénzt a kanadai kormány a téli olimpiára

Nem ad a korábban beígértnél több pénzt a kanadai kormány a jövő évi vancouveri téli olimpia szervezőinek, noha a költségek jelentősen emelkedtek a tervezetthez képest.

mti

„Nem fogunk újabb kiegészítő forrásokat biztosítani és nem fogjuk állni a többletköltségeket” - jelentette ki sajtótájékoztatón Stephen Harper miniszterelnök. A reagálás arra vonatkozott, hogy mintegy 450 millió kanadai dollár hiányzik a False Creek-i olimpiai falu kivitelezéséhez, és a szervezők most keresik a lehetőségeket a helyzet megoldására. A sportolóknak és sportvezetőknek majdan otthont adó központ összköltségvetése az egymilliárd dollárhoz közelít.

A miniszterelnök az elutasítással együtt emlékeztetett arra, hogy az eredetileg 175 milliós, de mára már szintén milliárdos nagyságrendűre hízott biztonsági költségvetés hiányait viszont éppen a kormány tömi be. Az olimpiai falu befejezésére Vancouvernek kölcsönt kell kérnie, ehhez azonban helyi szintű jogszabályi változtatásokra van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!