Hírek

2009.01.25. 06:10

Musical lett Beckhamékből

Dublinban január 14-én mutatták be a Macbecks című, ír zenei háttérrel készült darabot, aminek ihletője Shakespeare Macbeth című drámája. A mű szereplői valamennyien jól ismertek: a világ egyik leghíresebb futballistája, David Beckham és felesége, a Spice Girls egyik csalogányaként megismert Victoria. Mellettük Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, Sven-Göran Eriksson volt angol szövetségi kapitány, a csapattárs Wayne Rooney és Rebecca Loos, Beckham személyi titkárnője is felbukkan.

Europress

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] A darabban „Poshoria” egyfajta cirkuszi attrakcióvá, szexgéppé alakítja játékosát.
[/caption]A szerzők, Malachy McKenna és Gary Cook figyelmeztetnek: a darab egyszerre a sport, a szex és a hírességek csatája. A Macbecks a XVII. század elején, Erzsébet királynő korában játszódik, amikor már létezett egyfajta kezdeménye a futballnak Angliában. Shakespeare után szabadon megjelennek a Fűszerboszorkányok (Spice Witches), akik közül Poshoria, azaz Victoria elhatározza, hogy fekete mágiával megalkotja a tökéletes futballistát, MacBeckset. Elbűvöli a játékost, és tündérmesébe illő kapcsolat szövődik a boszorkány és a szépséges, csodás jobb lábbal rendelkező középpályás között, bár ez utóbbi nemigen tud négy-öt értelmes szónál többet összefűzni.

A tragédia azonban ott lebeg felettük S’Alex, a szigorú, atyáskodó edző személyében, akinek egyáltalán nem tetszik, hogy Poshoria egyfajta cirkuszi attrakcióvá, szexgéppé alakítja játékosát. A szerzők belefoglalták a történetbe azt a hírhedt esetet, amikor 2003 februárjában, az Arsenal ellen az Old Traffordon elvesztett Angol Kupa-mérkőzés után a Manchester United öltözőjében elszabadult a pokol: Sir Alex berontott a zuhanyozóba és egy stoplis cipőt vágott Beckham fejéhez, amitől a sztárnak felrepedt a szemhéja.

A darabban, akárcsak a valóságban, Spanyolországba vezet a pár útja, ahol Lord Macbecks kínlódik Cervantes nyelvével, de azért mély barátságba keveredik egy bizonyos Rebeccával. Ő a titkárnő, aki állítása szerint forró románcot élt át a mintaférjnek tartott szupersztárral. De itt sincsen maradásuk, irány az Újvilág, ahol David egy másodrangú csapatba kerül, de Poshoria egy rapper segítségével megpróbálja újraindítani énekesi karrierjét. Akár Shakespeare darabjában, Lady Macbecks alvajáróként bolyong az éjszakában, de nem gyötrik látomások, és főleg nem akarja mindenáron tisztára mosni vértől szennyezett kezét. Inkább lelkiismerete vár megtisztulásra, és elgondolkodhat azon, hogyan csinált egy ígéretes futballistából száműzöttet, divatprófétát és világmárkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!