Hírek

2009.01.05. 15:30

MMA-címmeccsel búcsúzik Növényi

Január 17-én MMA világbajnoki címmérkőzésen lép kötelek közé Növényi Norbert birkózó olimpiai bajnok, aki ezzel zárja le sokszínű, sikerekben gazdag élsportolói pályafutását.

mti

A jövő szombati küzdősportgála szervezőinek tájékoztatása szerint az 1980-as moszkvai játékokon győztes, majd később kick-boxban világ- és Európa-bajnok, 51 éves sportember az ICE Center Budapestben sorra kerülő eseményen a román Marius Tatarral küzd meg viadal-szabályrendszerben a WFCA szervezet nehézsúlyú MMA (vegyes harcművészet) vb-címéért.

Növényi tavaly májusban mutatkozott be az egyik legkeményebb küzdősportnak számító MMA-ban, méghozzá a horvát Sasa Mucnjak elleni győzelemmel, s noha akkor bejelentette visszavonulását, most még elvállalt egy mérkőzést. A gálán többek között Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózót is láthatják majd a nézők. A birkózás és az MMA mellett szumóban is komoly sikereket aratott Bárdosi szintén román ellenféllel küzd majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!