Hírek

2009.01.17. 11:33

Miskolcon marad a szmogriadó

Nem várható a légszennyezettségi helyzet jelentős javulása a következő két napban Észak-Magyarországon

BAMA

Nem várható a légszennyezettségi helyzet jelentős javulása a következő két napban Észak-Magyarországon - tájékoztatta Godáné Dr.Csutorka Andrea, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség kommunikációs és jogi vezetője az MTI-t szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján szombaton számottevő csapadék nem valószínű, a változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, ezért a szállópor koncentrációja növekedhet - ismertette a prognózist a szóvivő.

Figyelemmel arra, hogy a szmogot leginkább a fa- és széntüzelésű háztartási berendezések okozzák, a felügyelőség kéri, hogy ahol gázzal is tudnak tüzelni, ott tegyék ezt - mondta Godáné Dr.Csutorka Andrea, hozzátéve: szmog kialakulásához kisebb mértékben a gépjárműforgalom is hozzájárul.

Ezért aki teheti, ne használja járművét a következő napokban. Miskolcon továbbra is érvényben van a hétfőn elrendelt szmogriadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!