Hírek

2009.01.06. 14:00

Minőségi javulást várnak a képzésben a gyógyszerészdoktori címtől

A hallgatói összetétel minőségének további javulását, valamint a külföldi gyógyszerészhallgatók számának dinamikus növekedését várja Szegeden az ottani tudományegyetem

BAMA

A hallgatói összetétel minőségének további javulását, valamint a külföldi gyógyszerészhallgatók számának dinamikus növekedését várja Szegeden az ottani tudományegyetem gyógyszerésztudományi karának vezetője a felsőoktatási törvény decemberben megszületett módosításától, amely szerint az ötéves egyetemi képzés végén a gyógyszerészek is doktori címet kapnak.

A doktori cím komoly elismerés a gyógyszerészeknek, mellyel a kormányzat és a parlament elismerte, hogy a szakemberek az egészségügy részei és a gyógyítási folyamat fontos részesei; emellett a doktorrá válás tovább erősíti a tudás külföldi elismertségét is - hangsúlyozta kedden Fülöp Ferenc dékán, a kar sajtótájékoztatóján.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyógyszerészdoktori cím visszamenőleg is jár minden szakembernek, mivel az orvosokhoz hasonlóan, egész életükön át képzik magukat, tehát tudásuk nem évül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!