Hírek

2009.01.17. 10:19

Mi áll John Emese visszalépésének hátterében?

A Magyar Nemzet szerint ellentmondásos a háttere John Emese visszalépésének a ferencvárosi időközi országgyűlési választás második fordulójától.

BAMA

A lap szombati számában egy John Emesének tulajdonított levélre hivatkozik, amelyben a politikus úgy érvel: a visszalépése azt segíti elő, hogy nem lesz meg a választás eredményességéhez szükséges 25 százalékos részvétel.

A napilap ismerteti, hogy az SZDSZ ügyvivői testületének közleményében szereplő indoklás arról szól, hogy John Emesét az elmúlt héten "halálosan megfenyegette a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet (...)" és a párt vezetése John Emesével együtt úgy döntött, hogy "sem a jelöltet, sem családját, sem születendő gyermekét nem teszi ki ilyen fenyegetettségnek".

Ezzel szemben az interneten több helyen is olvasható egy, a képviselőjelöltnek tulajdonított, és a Magyar Nemzet lapzártájáig John Emese és a pártja által sem cáfolt elektronikus levél, amely egészen más magyarázattal szolgál.

Abban úgy érvel a politikus, hogy "a Fidesz győzelme nem megkérdőjelezhető, ez a választás eldőlt, egyetlen esetben nem, amennyiben nem megy el 25 százalék a második fordulóban; a visszalépésem ezt segíti elő. Kis párt időközi választás második fordulójában még soha nem tudott jobb eredményt elérni, mint az első fordulóban. Ez azt jelenti, hogy csak kevesebb választót tudnánk mobilizálni, és később nem az 5,2, hanem egy esetleges 2-3 százalékos eredményt kellene megmagyaráznunk". - olvasható a Magyar Nemzetben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!