Hírek

2009.01.23. 17:57

Mészárlás egy belgiumi bölcsődében

Két kisgyermek és egyik gondozójuk meghalt egy belgiumi bölcsődében, miután egy férfi késsel támadt rájuk. A Brüsszeltől nyugatra található 44 ezres kisváros, Dendermonde gyermekotthonába tíz óra körül rontott be a fekete-fehérre festett arcú fiatal férfi.

Europress

Becsöngetett azzal, hogy keres valakit, majd amikor az egyik alkalmazott ajtót nyitott neki, felrohant a gyerekek szobáiba és hidegvérrel vagdalkozni kezdett.

Két kisgyerek a helyszínen halt bele sérüléseibe, a bölcsőde 18 gyermeke közül további tizet a környékbeli kórházakban ápolnak. Két gondozó is súlyos állapotban van. „Mindenfelé tiszta vér volt minden, hihetetlen volt. Egy valódi mészárlás” – idézte fel a helyszíneléskor látottakat Théo Janssens alpolgármester az AFP-nek.

Az elkövetőt, aki kerékpárral érkezett, és a támadás után azzal is távozott a helyszínről, a nagy számban kiérkező rendőrök a szomszéd településen fogták el. Személyazonosságát nem árulta el a rendőrség, csak annyit tudni: a 28 éves férfit egy környékbeli pszichiátriai intézetben kezelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!