Hírek

2009.01.25. 09:49

Melbourne: kiesett a szerbek világelsője

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást a világelső, első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovic számára az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután vasárnapi meccsén, Marion Bartoli ellen meglepetésre mindössze öt játékot tudott nyerni.

mti

A mérkőzésen végig a 2007-ben wimbledoni döntős francia irányított, s 1 óra 22 perc alatt be is gyűjtötte a győzelmet. „Amikor jó formában vagyok, akkor nagyon nehéz legyőzni engem, de pillanatnyilag még nem vagyok a csúcson. Még mindig fejlődnöm kell, hogy sokkal, de sokkal keményebb legyek a pályán. Senki nem szeret veszíteni, ezért a mai egy igen keserű nap a számomra” – mondta kudarca után Jankovic. Bartoli mellett két orosz, a harmadik helyen kiemelt Dinara Szafina és a hetedikként rangsorolt Vera Zvonarjova is biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

A férfiaknál az amerikai Andy Roddick három, az argentin Juan Martin del Potro pedig négy szettben lépett túl aktuális ellenfelén, s mindketten készülődhetnek a negyeddöntőre. A második helyen kiemelt svájci Roger Federer kétszettes hátrányból felállva verte a huszadikként rangsorolt cseh Tomas Berdychet. A volt világelső – aki végső diadala esetén beállítaná a legendás amerikai Pete Sampras Grand Slam-rekordját (14) – sokáig tanácstalanul küzdött, a harmadik szett közepén azonban megtalálta az ellenszert riválisa játékára, s innentől kezdve már nem volt megállás. A 3 óra 29 perc alatt győzedelmeskedő Federer következő ellenfele az argentin Juan Martin Del Potro lesz.

Nyolcaddöntő, férfiak:
Federer (svájci, 2.) – Berdych (cseh, 20.) 4:6, 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, 6:2
Roddick (amerikai, 7.) – Robredo (spanyol, 21.) 7:5, 6:1, 6:3
Del Potro (argentin, 8.) – Cilic (horvát, 19.) 5:7, 6:4, 6:4, 6:2
nők:
Bartoli (francia, 16.) – Jankovic (szerb, 1.) 6:1, 6:4
Szafina (orosz, 3.) – Cornet (francia, 15.) 6:2, 2:6, 7:5
Zvonarjova (orosz, 7.) – Petrova (orosz, 10.) 7:5, 6:4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!