Hírek

2009.01.06. 17:45

Mégse sztrájkolnak a pedagógusok

"A sztrájkjogi helyzet bizonytalansága miatt" nem kezd sztrájkba január 12-én a közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány közötti decemberi megállapodást alá nem író Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

BAMA

"A sztrájkjogi helyzet bizonytalansága miatt" nem kezd sztrájkba január 12-én a közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány közötti decemberi megállapodást alá nem író Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] "A sztrájkjogi helyzet bizonytalansága miatt" nem kezd sztrájkba január 12-én a közszolgálati sztrájkbizottság
[/caption]

Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az említett dokumentum aláírásával olyan jogi helyzet állt elő, amelyben kétséges az, hogy az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság által korábban meghirdetett sztrájknak az eredetileg meghirdetett időpontban való megtartása kiállná-e a törvényesség próbáját. Azért állt elő ez a helyzet, mert a megszületett dokumentum akár értelmezhető sztrájkbizottsági megállapodásnak is.

A közlemény szerint a PDSZ nem támogat egy olyan megállapodást, amelyben az aláírók vállalják, hogy a sztrájkkövetelés felét sem elérő juttatás fejében legalább szeptember közepéig lemondanak a sztrájk jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!