Hírek

2009.01.04. 05:44

Még tilos a korcsolyázás a tavakon

A csípős hideg ellenére még sem a Balaton, sem a Velencei-tó jege nem alkalmas a korcsolyázásra. Befagyott azonban a mátrai Sástó, hazánk legmagasabban fekvő tava.

B. V.

A nagyobb tavakon a szakemberek szerint csak a jövő hét vége felé nyílhatnak meg az első csúszkálóhelyek. Ehhez azonban az kell, hogy hosszabb ideig nappal is mínuszban legyen a hőmérő higanyszála.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletese portálunknak elmondta: a tavon még a legjobban befagyott kikötők jegére is tilos rámenni. „A part mentén átlagosan 4-5 centiméteres jégréteg alakult ki, a parttól távolabb azonban még hullámzik a víz” – mondta. Egyedül a siófoki fövenystrand pár centis „vizén” vannak korcsolyázók, ott, ahol a partra vetődött hullámok vize ráfagyott a homokra.

A Velencei-tavon ugyan összefüggő a jég, de csak 6,5-7 centiméteres a vastagsága. Amennyiben beválik a meteorológusok előrejelzése, s tovább csökken a hőmérséklet, a jövő hét közepére elérheti a biztonságos tíz centimétert, és a hét végén megnyílhatnak a kijelölt jégpályák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!