Hírek

2009.01.14. 18:11

Még szökésben a túszejtő bankrabló

A rendőrség továbbra sem találja azt a férfit, aki kedden délután kirabolta Budapesten a Flórián téri Erste Bankot. A hitelintézet biztonsági kamerája rögzítette az elkövetőt, a fotót szerdán a rendőrség közzé is tette. Egy 175-180 centiméter magas, harmincöt év körüli körszakállas férfit keresnek, aki a rabláskor barna nadrágot, zöld pulóvert, napszemüveget és baseball-sapkát viselt. A férfi négymillió forintot vitt magával a bankból.

P. A.

[caption id="" align="alignright" width="235"] A bankfiók kamerája által rögzített kép a tettesről.
[/caption]A rabló egy banki alkalmazottat túszul ejtett, és egyes szemtanúk szerint a hitelintézethez közeli Miklós utcai tízemeletes panelházba menekült. A túszt a bankból való távozás után nem sokkal elengedte. A négylépcsőházas lakóépület átvizsgálása után a férfit nem találták meg. Más szemtanúk viszont arról számoltak be, hogy a rablót nem a panelházba látták bemenni, hanem egy személyautóval elmenekült. A hatóság eddig még nem tűzött ki nyomravezetői díjat.

Az országos rendőrfőkapitány a Zoom hírportálnak azt nyilatkozta, hogy a Flórián téri bankrabló rengeteg nyomot hagyott maga után. Bencze József szerint talán jobb is, hogy az elkövető nem maradt a pénzintézetben, mert akkor a kommandósoknak más eszközökkel kellett volna véget vetnie a túszdrámának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!