Hírek

2009.01.13. 15:05

Még nagyobb bajba keverte magát az idős beteg

Életveszélyesen megfenyegette a Baranya megyei kórház több dolgozóját egy férfi; a rendőrség nyomoz az ügyben – közölte Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya.

mti

Az ezredes tájékoztatása szerint a 69 éves férfi hétfőn bement az egészségügyi intézmény főigazgatójához és kilátásba helyezte, hogy ha a bíróság elmarasztalja őt a kórházban tavaly nyáron elkövetett garázdaságáért, megveri az eset sértettjét, annak kollégáit, és rájuk gyújtja a házukat, majd magával is végez. A rendőrség a kórházvezető bejelentése nyomán vizsgálatot indított, a bíróság a fenyegetőt zaklatás miatt később akár két év szabadságvesztéssel is sújthatja.

Az eset előzménye, hogy az idős férfi tavaly júliusban a kórház egyik szakrendelője előtt többször megütötte az intézmény egyik dolgozóját, mert sérelmezte, hogy soron kívül, előtte jutott be a rendelőbe. A támadó nem fogadta el, hogy a nő adminisztratív okokból ment be az orvoshoz, szerinte szólnia kellett volna, mielőtt ezt teszi, és úgy vélte, az „igazságtalanságért” felelősek voltak a nő kollégái is. Az elkövető ellen a rendőrség garázdaság miatt eljárást indított, az ügy bíróságra került, napokon belül ítélet is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!