Hírek

2009.01.30. 15:22

Matolcsy: új kormány nélkül nincs gazdasági fordulat

Magyarországon beruházásközpontú válságkezelésre van szükség, ugyanakkor politikai fordulat nélkül, új kormány nélkül nem lehet gazdaságpolitikai fordulat - jelentette ki Matolcsy György, a Fidesz szakpolitikusa az ellenzéki párt pénteki konferenciáján

BAMA

Matolcsy György a Szabad Európa Központ Magyarország többre képes című vitasorozatának konferenciáján azt mondta, hogy teljes körű, radikális adócsökkentésre, adó- és járulékreformra van szükség, valamint át kell rendezni az uniós forrásokat, úgy, hogy több pénzt fordítsanak a gazdaságfejlesztésre, és emelkedjen a hazai kis-és közepes vállalkozások támogatása.

Emellett szerinte szükség lenne egy új, dinamikus növekedést  generáló high-tech iparra, amely a megújuló energia lehetne. Az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere szerint ugyanakkor hitelességre és bizalomra is szükség van, ezért politikai fordulat nélkül, új kormány nélkül nem lesz gazdaságpolitikai fordulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!