Hírek

2009.01.30. 15:22

Matolcsy: új kormány nélkül nincs gazdasági fordulat

Magyarországon beruházásközpontú válságkezelésre van szükség, ugyanakkor politikai fordulat nélkül, új kormány nélkül nem lehet gazdaságpolitikai fordulat - jelentette ki Matolcsy György, a Fidesz szakpolitikusa az ellenzéki párt pénteki konferenciáján

BAMA

Matolcsy György a Szabad Európa Központ Magyarország többre képes című vitasorozatának konferenciáján azt mondta, hogy teljes körű, radikális adócsökkentésre, adó- és járulékreformra van szükség, valamint át kell rendezni az uniós forrásokat, úgy, hogy több pénzt fordítsanak a gazdaságfejlesztésre, és emelkedjen a hazai kis-és közepes vállalkozások támogatása.

Emellett szerinte szükség lenne egy új, dinamikus növekedést  generáló high-tech iparra, amely a megújuló energia lehetne. Az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere szerint ugyanakkor hitelességre és bizalomra is szükség van, ezért politikai fordulat nélkül, új kormány nélkül nem lesz gazdaságpolitikai fordulat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!