Hírek

2009.01.17. 16:33

Mary Zsuzsinak a szerelem és a színpad az élete

Mary Zsuzsi mintha visszaforgatta volna az idő kerekét négy évtizeddel. Táncdalfesztiválra készül és szerelmes, pont mint negyven éve.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="217"] Mary Zsuzsi mintha visszaforgatta volna az idő kerekét
[/caption]Mary Zsuzsit 1968-ban egycsapásra ismerte meg az ország akkor, amikor megnyerte a Táncdalfesztivált. A Mama című szám, amit énekelt óriási siker lett. Két hét alatt százezer példányt adtak el belőle. A sláger azonban nemcsak ismertséget, boldogságot is hozott Mary Zsuzsinak.

„Első férjem, Dobos Attila szerzeménye volt a dal és a közös munka óriási szerelmet hozott" – mondta Mary Zsuzsi. „Úsztam a boldogságban. A Táncdalfesztivál miatt sztárként ünnepeltek, jártuk az országot, színházi szerepeket kaptam, filmekben játszottam és álompárként tekintettek ránk. A csoda két kerek évig tartott, aztán elindultunk szerencsét próbálni Németországba. Idegen volt a hely, senkit nem ismertük és senki nem kezelt bennünket álompárként. Lassan megromlott a kapcsolatunk, én pedig beleszerettem Klapka Györgybe.

Mary Zsuzsi akkor felhagyott addigi életével és csak a családi boldogságnak élt. Pedig mindig is énekesnőnek készült. Négyévesen már az asztalon állva énekelt, nagyapja pedig citerán kísérte. Így aztán szülei is beletörődtek, hogy nem folytatja a családi hagyományokat és nem orvos lesz, hanem előadóművész. Németországban aztán huszonnyolc éven keresztül mégis mindössze egyszer énekelt. Lányával léptek fel, inkább csak a móka kedvéért.

Mary Zsuzsi

1947 október 13-án született Szegeden

1968-ban a Mama című számmal megnyerte a Táncdalfesztivált

1969-ben a Ruttkai Éva Színházban és a debreceni színházban játszott

1970-1998-ig Németországban élt

1998-ban költözött vissza Magyarországra

Család: Első férje Dobos Attila, második férje Klapka György volt

Első házasságából egy, másodikból négy gyermeke van

Háromszoros nagymama

Hobbi: Éneklés, tánc, szeret friss levegőn lenni és gyűjti a cipőket

„Arra voltam kíváncsi, hogy tudok-e még énekelni" – mondta Mary Zsuzsi. „Miután a gyerekeim megszülettek, eszembe sem jutott, hogy karriert kéne csinálnom. Amikor nagyok lettek és a házasságom is tönkrement, úgy gondoltam, haza kellene jönni. Volt bennem félelem, de belevágtam. Itthon valahogy újra egyértelmű volt, hogy énekelni szeretnék. Elkezdtem, és azóta minden hétvégére tele van a naptáram. Nekem is hihetetlen az egész, de ez is jól mutatja mekkora ereje volt a táncdalfesztiválnak. Harminc évre eltűntem a közönség elől, az átlag családanyák életét éltem Németországban, és ekkora kihagyás után is újra szeretnek az emberek.”

Az egykori rendezvény szerinte példaértékű lehet ma is. „A Táncdalfesztivál az valami csoda volt. Egy egész ország nézte. Aki ott szerepelt, az valódi sztár lett. Nem egy-két évre, ahogy manapság, hanem évtizedekre. Ma ha valaki két-három évre eltűnik, lehetetlen, hogy visszatérjen. Az a generáció pedig, aki akkor érte el sikereit, máig szerepel. Mindent ennek köszönhetek. A legszebb emlékem az életben azon kívül, hogy anya vagyok.”

Mary Zsuzsi úgy érzi, újra éli fiatalkori sikereit. Felkérték, hogy szerepeljen a szolnoki táncdalfesztiválon, és újra szerelmes lett. Azt mondja, ez az utolsó szerelem az életében, és nagyon sokat küzdött önmagával, hogy vállalja-e az érzéseit. Végül úgy döntött nem foglalkozik a rosszindulatú megjegyzésekkel , nem fél a holnaptól, hanem belevág: felvállalja negyven évvel fiatalabb szerelmét.

1968-ban a Mama című számmal megnyerte a Táncdalfesztivált

1969-ben a Ruttkai Éva Színházban és a debreceni színházban játszott

1970-1998-ig Németországban élt

1998-ban költözött vissza Magyarországra

Család: Első férje Dobos Attila, második férje Klapka György volt

Első házasságából egy, másodikból négy gyermeke van

Háromszoros nagymama

Hobbi: Éneklés, tánc, szeret friss levegőn lenni és gyűjti a cipőket Mary Zsuzsi mintha visszaforgatta volna az idő kerekét Mary Zsuzsi mintha visszaforgatta volna az idő kerekét -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!