Hírek

2009.01.23. 13:52

Magát raboltatta ki az autókereskedő

Saját magát raboltatta ki az az autókereskedő, aki kedden tett rendőrségi feljelentést az őt ért állítólagos támadás után Sopronban.

BAMA

A férfi azon bukott le, hogy egy másik telephely biztonsági őre megjegyezte a tettesek autójának rendszámát, s ez alapján a nyomozók rövid idő alatt eljutottak két férfihoz. Az illetők elmondták, hogy százezer forintot kaptak az autókereskedőtől a színlelt rablás eljátszásáért, sőt egyikük hangfelvételt is készített a ,,megrendelővel" folytatott megbeszélésről.

A nyugat-magyarországi határváros rendőrségére kedden kora este tettek bejelentést a Cervo Kft. Csepeli úti használtautó-kereskedésétől, azt állítva, hogy aznap délután négy és fél öt között rablótámadás érte a telephelyet. A bejelentés szerint három álarcos támadott rá az ott dolgozó 36 éves férfira, akit tőrkéssel megfenyegettek, majd elvitték a páncélszekrényben lévő 26 millió forintot és hatezer eurónyi valutát.

A rendőrök nagy erőkkel indítottak nyomozást, ami hamar eredményre is vezetett: a közeli pékség biztonsági őre ugyanis emlékezett arra, hogy az eset idején egy autót látott, melybe két férfi szállt be, sőt a rendszámát is megmondta. Ez alapján néhány óra alatt elfogtak egy többszörösen büntetett veszprémi férfit és balatonalmádi társát, akik mindketten egybehangzóan azt állították, hogy álrablás történt, amire a bejelentő férfi kérte fel őket, százezer forint fizetségért.

Kiderült, hogy a balatonalmádi férfi mobiltelefonnal fel is vette a megbízást, ennek hatására az autókereskedő elismerte, hogy ő tüntette el a kft. 26 millió forintját, majd a hiányt akarta az álrablással legalizálni. Az ügyben így most rablás helyett hatóság félrevezetése miatt folyik tovább az eljárás, de nem kizárt, hogy a megbízónak sikkasztásért is felelnie kell majd az eltűnt összeg miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!