Hírek

2009.01.16. 08:49

Kövér: Gyurcsány és Strauss-Kahn egy bandából való

Kövér László szerint az MSZP a Jobbikot használja a Fidesz gyengítésére. A Fidesz választmányi elnöke egy lakossági fórumon azt mondta: ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták mindig csinálnak egy újabbat.

mti

Szerinte ilyen volt a Köztársaság Párt, a Centrum Párt, ilyen a Dávid Ibolya vezette MDF és ilyen most a Jobbik, amely a ferencvárosi kampányban szinte nem is foglalkozott az MSZP-vel, a Fideszt viszont háromszor is feljelentette választási csalásért.

Az IMF főigazgatójának magyarországi látogatásáról szólva úgy vélte: Dominique Strauss-Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak. Kövér szerint az IMF nem vette figyelembe, hogy nem Gyurcsány Ferencnek, hanem az országnak segítenek, aminek az az oka, hogy az IMF is ugyanabban a politikában érdekelt, amit ez a kormány folytat.

Vona Gábor Jobbik-elnök felháborítónak nevezte Kövér állítását és bocsánatkérésre szólította fel. Közölte azt is: a Jobbik és a Fidesz közt nagyobb a távolság, mint a Fidesz és az MSZP között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!