Hírek

2009.01.22. 08:39

Kóka most már írásban szeretné látni, miről lesz szó

Az SZDSZ azt szeretné, ha a január 29-i rendkívüli parlamenti vitanapra - a hagyományoktól eltérően - írásos előterjesztés készülne

BAMA

Az SZDSZ azt szeretné, ha a január 29-i rendkívüli parlamenti vitanapra - a hagyományoktól eltérően - írásos előterjesztés készülne, a szabad demokraták azt is szorgalmazzák, hogy az ülésen a képviselők szavazzanak a Költségvetési Tanács tagjairól - mondta Kóka János, a párt frakcióvezetője szerdán újságíróknak.

Az SZDSZ azt kéri: a január 29-i rendkívüli parlamenti vitanapon a képviselők szavazatukkal tegyék lehetővé, hogy megkezdhesse működését a Költségvetési Tanács - közölte Kóka János az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai rendkívüli ülése után.

A szabad demokraták frakcióvezetője azt mondta: a plafontörvény által létrehívott Költségvetési Tanács tagjainak megválasztásával a parlament ne várjon tovább, mert a független szervezet felállítására szükség van. Ezért még az e heti házbizottsági ülésen olyan javaslattal élnek - tette hozzá -, hogy a január 29-i rendkívüli ülésen a képviselők szavazzák meg a köztársasági elnök, a jegybankelnök és az Állami Számvevőszék elnöke által javasolt tagokat.

Kezdeményezik azt is - mondta -, hogy a parlamenti ülés ne hagyományos vitanap legyen, arra kérik a kormányt, írásos előterjesztésben körvonalazza intézkedéseit.

"Olyan papírt szeretnénk látni a parlament előtt, amely számokat és intézkedési javaslatokat tartalmaz" - jelentette ki Kóka János, aki szerint ha nem így történik, hiába ül össze az Országgyűlés, csak a "biodíszlet" lesz gazdagabb, valódi megoldásra nem juthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!