Hírek

2009.01.19. 15:25

Koeman Olaszországban és Angliában vizsgálódik

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olasz és angol másodosztály meccsein nézelődik.

BAMA

Koeman az elmúlt hétvégét Magyarországon töltötte, szombaton díjátadóként részt vett a Szekszárdi UEFA hagyományos utánpótlás-kupáján, vasárnap pedig (többek között Kisteleki István, Szekeres Tamás és Esterházy Márton társaságában) pályára lépett Győrben a Fehér Miklós emlékére rendezett tornán – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján. A kapitány a következő időszakot sem tölti tétlenül, előbb Olaszországba, majd Angliába utazik, hogy személyesen nézze meg néhány légiósunkat.

A holland szakember szombaton ott lesz a Livorno - Avellino olasz másodosztályú bajnokin, amelyen a vendégek között Vaskó Tamás, Koman Vladimir és Szatmári Lóránd is pályára léphet. Ezután két angol másodosztályú meccs következik: Erwin Koeman január 27-én megnézi a Plymouth Argyle - Bristol City összecsapást, amelyen Tímár Krisztián minden bizonnyal kezdő lesz a hazai együttesben, február harmadikán pedig a Cardiff City - Watford bajnokit, amelyen a hazaiak között Gyepes Gábor, a vendégeknél pedig Priskin Tamás léphet pályára.

MLSZ: 108 éve kezdődött

Száznyolc esztendővel ezelőtt, 1901. január 19-én Budapesten, az Akadémia utca 1. szám alatti István Főherceg Szálló különtermében tizenhárom klub és a Versenypálya-szövetség részvételével alakult meg a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelynek első elnöke Jász Géza lett. Az 1901. február 4-én tartott nyitó tanácsülésén kiírták az első labdarúgó bajnokságot és elfogadták annak szabályzatát. Az első bajnokságot a Budapesti Torna Club (BTC) csapata nyerte meg. A magyar válogatott első hivatalos mérkőzését 1902. október 12-én Ausztria ellen játszotta Bécsben (5:0-ra kikapott). 1907-ben az MLSZ a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség önálló tagja lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!