Hírek

2009.01.07. 08:52

Klaus nem ünnepel együtt a kormánnyal

Václav Klaus cseh államfő nem vesz részt azon az ünnepélyen, amelyet a cseh kormány abból az alkalomból rendez, hogy az idei első félévben Csehország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét

BAMA

Václav Klaus cseh államfő nem vesz részt azon az ünnepélyen, amelyet szerdán este rendez Prágában a cseh kormány abból az alkalomból, hogy az idei első félévben Csehország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét - jelentette a Lidovky.cz hírportál. "Az elnök úr a Nemzeti Színházban nem lesz jelen.

A Prágai Várban fogadja José Manuel Durao Barrosót és az Európai Bizottság többi tagját, de a színházban nem lesz ott" - közölte a hírportállal kedden este Radim Ochvat, a köztársasági elnök szóvivője. Az elnök távolmaradásának okát nem volt hajlandó megmagyarázni. "Egyszerűen nem lesz ott" - szögezte le. Ugyanakkor elismerte, hogy a kormány meghívta Klaust az ünnepségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!