Hírek

2009.01.16. 15:04

Kiszáll a ringből John Emese

Nem indul a ferencvárosi időközi választás második fordulójában John Emese – tájékoztatta pénteken meghozott döntéséről a Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivői testülete (ÜT) közleményben az MTI-t.

mti

Egyben arra kérik a választókat, hogy szavazatuk a második fordulóban egyben a szélsőségek elleni fellépés is legyen. „Ma már kevés, hogy mi, demokraták vagyunk a csendes többség: valódi, hangunkat hallató többséggé kell válnunk ahhoz, hogy honfitársaink biztonságban, fenyegetettség nélkül élhessenek Magyarországon” – írják. „Az SZDSZ saját eredményével elégedett, ugyanakkor a demokráciát fenyegető, intő jelnek tartja a szélsőjobboldali Jobbik erős szereplését” – olvasható a közleményben. Eszerint az első forduló nemcsak a kialakult eredmény miatt jelentett fordulópontot a kampányban, hanem azért is, mert John Emesét az elmúlt héten halálosan megfenyegette „a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet, az a szélsőjobboldali, a Jobbik eszmeiségét magának valló alakulat, amely a tavalyi évben több Molotov-koktélos támadást, gyújtogatást és egy közszereplő megverését vállalta magára”.

Az ÜT John Emesével egyetértésben „úgy döntött, hogy sem a jelöltet, sem családját, sem születendő gyermekét nem teszi ki ilyen fenyegetettségnek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!