Hírek

2009.01.06. 16:10

Király Linda: bátran járja a saját útját

Szétveti a büszkeség, hogy a Megasztárt öccse, Viktor nyerte meg. Király Linda és két fivére szeret együtt énekelni. Az amerikai-magyar énekesnő mindkét hazájában egyre sikeresebb.

Rados Virág

– Mi indítja önt arra, hogy itthon is megmutassa magát?

– Tizenhat éves voltam, amikor a családommal New Yorkból Magyarországra költöztünk. Édesanyám kérte ezt, aki akkor nagyon beteg volt. Szerencsére meggyógyult. Ő a legerősebb ember, akit ismerek – a legnagyobb példaképem.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Szétveti a büszkeség, hogy a Megasztárt öccse, Viktor nyerte meg.
[/caption]

– Hogyan folytatódott a pályája?

– Húszévesen Londonba utaztam, onnan Los Angelesbe, majd újra New Yorkba. De nagyon szeretem a hazámat. Ez a hátterem, a kultúrám. A külföldi lemezkiadómnak javasoltam, ne egyszerűen csak egy New York-i fehér lány legyek, hanem hangsúlyozzuk a magyar gyökereimet. Ráharaptak.

– Kint a jóval több ember között tehetséges is több van. Ezzel hogyan birkózott meg?

– Tízéves korom óta dolgozom a karrieremen. Kitartó vagyok. Klasszikus zenével kezdtem, drámai koloratúrszoprán vagyok. Aztán megtetszett a soul és a pop. A Szerelem utolsó vérig című dalt tizenhat évesen én énekeltem.

– Hogyan dolgozik az előrejutásért?

– Hetente háromszor énekórám van, emellett edzek. A megjelenés fontos, mert vigyázni kell az imázsra. Nekem az evés a gyengém – más a droggal, az alkohollal küzd, én a kajával.

– Nem rivalizálnak Viktorral, az öcsével?

– Épp ellenkezőleg. Régóta könyörögtem neki, hogy énekeljen, mert tehetséges.

Király Linda énekesnő

SZÜLETETT: New York, Egyesült Államok, 1983. február 28.

NÉHÁNY DAL: Szerelem utolsó vérig, Clubsong, Holla, És mégis, Játszom, ahogyan lélegzem (duett Charlie-val),

Olimpiai dal 2004 (duett Gáspár Lacival), Can’t Let Go– Pletykálták, hogy édesapjuknak köszönhetik a sikert, aki a lemeziparban dolgozik.

– Sokkal könnyebb bárkire ráfogni, hogy tehetségtelen, meg bunda az egész, mint letenni valamit az asztalra.

– Amerikában most mi a helyzet?

– Nem hagytam, hogy a menedzserek a saját kényükre-kedvükre formáljanak. Megkértem a lemezcégemet, hadd tűnjek el egy időre. Fogtam a kiskutyámat, és leköltöztem egy déli kisvárosba. Három hónapig a stúdióban dolgoztam az új zenei anyagomon.

– Mi a műfaja?

– Az egész a soul, a pop, a rock és a klasszikus harmóniák keveréke. Büszke vagyok, hogy ki tudtam adni magamból, ami bennem van, és képes voltam megőrizni azt az egyéni képet, amely kialakult rólam.

NÉHÁNY DAL: Szerelem utolsó vérig, Clubsong, Holla, És mégis, Játszom, ahogyan lélegzem (duett Charlie-val),

Olimpiai dal 2004 (duett Gáspár Lacival), Can’t Let Go Szétveti a büszkeség, hogy a Megasztárt öccse, Viktor nyerte meg. Szétveti a büszkeség, hogy a Megasztárt öccse, Viktor nyerte meg. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!