Hírek

2009.01.11. 10:42

Képviselőt választ Ferencváros - kevesen szavaznak

Rendben megnyíltak a szavazókörök reggel Ferencvárosban, ahol időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak a 12. országgyűlési egyéni választókerületben - közölte a távirati irodával Horváth Péter,a helyi választási iroda helyettes vezetője.

BAMA

A választáson hat jelöltre lehet voksolni. Ha az első forduló nem lesz érvényes, a voksolásra jogosult 31 ezer 076 ferencvárosi választópolgár két hét múlva járulhat ismét az urnákhoz. Az első forduló eredményességéhez a választópolgárok több mint felének kell elmenni szavazni. A választókerülethez tartozók tizenhárom helyen, összesen 37 szavazókörben adhatják le voksaikat este hét óráig.

Délelőtt 11 óráig mintegy kétezren, a jogosultak alig több mint hat százaléka ment el szavazni. A 2006-os országgyűlési választásokon eddig az időpontig a választók több mint 25 százaléka voksolt. Rendkívüli esemény eddig nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!