Hírek

2009.01.27. 10:46

Katar focivébét akar rendezni

Katar hétfőn hivatalosan is jelezte, hogy szeretné megrendezni a 2018-as vagy a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.

mti

 „Meg tudom erősíteni, hogy a katari labdarúgó-szövetség eljuttatott a nemzetközi szövetségnek egy levelet, amivel formálisan is kinyilvánította rendezési elképzelését” – mondta Saúd al-Muhanadi főtitkár. Katar mellett mostanáig Anglia, valamint Belgium és Hollandia közösen, továbbá Spanyolország és Portugália szintén együttesen tett hasonló konkrét lépést. Japán, Kína, Mexikó, az Egyesült Államok, Oroszország, Ausztrália és Kanada „érdeklődését fejezte ki”.

A nemzetközi szövetség (FIFA) február 2-ig várja a hivatalos jelentkezéseket. A lehetséges vb-házigazdáknak vállalniuk kell, hogy a döntőt legalább 80 ezer néző befogadására alkalmas arénában bonyolítják le, és a többi találkozót is minimum 40 ezres stadionokban rendezik. Ez utóbbiakból tizenkettővel kell rendelkeznie a vendéglátónak. A két torna helyszínéről 2010 decemberében határoz a FIFA végrehajtó bizottsága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!