Hírek

2009.01.08. 13:07

Kábítószeres szlovák embercsempész bukott le Győrteleknél

Egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló szlovák embercsempész bukott le Győrteleknél, aki 11 külföldi állampolgárt szállított teherautóján elbujtatva

BAMA

A pénzügyőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településnél szerda éjszaka a 49-es számú főúton állítottak meg ellenőrzésre egy szlovák rendszámú ponyvás kisteherautót - mondta Kupecz József százados.

A járművet vezető szlovák férfi azt közölte, hogy semmit sem szállít és fel is nyitotta a ponyvát, megmutatva az üres rakteret. A vámosoknak azonban gyanús lett a ponyva kialakítása, ezért  alaposabban átvizsgálták a járművet. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autó plafonja duplára van kialakítva és ott 11 bangladesi, indiai és pakisztáni állampolgár rejtőzött el.

Az eljárás közben a szlovák sofőr rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, s kórházba szállították. A vérvétel eredményeiből a gyógyintézetben kiderült, hogy a férfi kábítószeres befolyásoltság alatt áll - hangsúlyozta a szóvivő. Ezt követően a pénzügyőrök átvizsgálták a kisteherautó  vezetőfülkéjét, ahol folyadékkal teli fecskendőt és egy ampullát  találtak, amelyek az elsődleges tesztek alapján kábítószert  tartalmaztak.

A sofőr ellen így, az embercsempészés mellett, kábítószerrel való visszaélés miatt is büntetőeljárás indult. A sofőrt és az illegálisan magyar területre jutott külföldieket a vám- és pénzügyőrség átadta a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!