Hírek

2009.01.26. 10:14

Jégtörő hajók segítik a jégzajlást a Tiszán

Két jégtörő hajó segíti Tiszalöknél a zajló jég levonulását. Rajtuk kívül számos más jégtörő hajó áll készenlétben a folyó mentén, hogy ha kell, biztosítsák a jég zavartalan vonulását. A hajók párban dolgoznak, hogy ha egyikük beszorul, a másik segíteni tudjon rajta.

BAMA

Megindult a jégzajlás hétfőn hajnalban a Tiszán. A vízügyi szolgálat jégtörő hajói segítik a jégtorlaszok megszüntetését - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az MTI-vel.

Jelenleg Tiszalöknél két jégtörő hajó segíti a jég zavartalan levonulását, kár nélküli levezetését, a jeges árhullámokkal kialakuló jégtorlaszok, jégdugók megszüntetését. A zajló jég várhatóan még a délelőtt folyamán Tiszadobhoz ér, ahol újabb jégtörő hajók várakoznak.

A vízügyi szolgálat munkatársai és jégtörő hajói mindenhol készenlétben állnak, hogy biztosítsák a jég zavartalan levonulását. A tiszai jégtörő flotta két hajója Kiskörén, két hajó Tiszadobon, két hajó Tiszalök felvizén, két hajó pedig Tokajban segíti a munkát. A jégtörést hajópárokkal végzik, mert előfordulhat, hogy a jégtörő hajó beszorul a jégtáblák közé, és ebben az esetben a beszorult hajó csak a másik segítségével tud kiszabadulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!