Hírek

2009.01.29. 15:48

Idén nem fog tündökölni a bécsi operabál

Az idén valószínűleg némileg visszafogottabb lesz a világhírű bécsi operabál

BAMA

Az idén valószínűleg némileg visszafogottabb lesz a világhírű bécsi operabál, legalábbis az előjelek arra mutatnak, hogy a korábbi évekhez képest talán nem lesz annyira tündöklő-csillogó a február 19-én 53. alkalommal megrendezésre kerülő bálok bálja. A tehetős törzsvendégek közül - akik pedig megengedhetnék maguknak, hogy kibéreljék a méregdrága páholyok egyikét - már többen visszamondták a részvételt, arra hivatkozva, hogy a pénzügyi-gazdasági válság közepette mégsem lenne helyénvaló dolog ország-világ szeme láttára vígan mulatozni.

Az operaház igazgatója, Ioan Holender is összerúgta a port a nagyszabású társasági eseményt hagyományosan közvetítő ORF köztelevízióval, állítólag azért, mert a tévé nem fogadta el a közvetítéssel kapcsolatos javaslatait.

Az általában a farsang utolsó vasárnapját megelőző csütörtökön megrendezésre kerülő esemény egyszersmind legjövedelmezőbb vállalkozása is: a tavalyi estély után a tiszta nyereség meghaladta az egymillió eurót. Csupán egy egyszerű belépőjegy 230 euróba került, az eladott 7230 belépőből 3,5 millió eurós bevétel származott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!