Hírek

2009.01.27. 15:48

Hatéves unokájával énekel

Koós János egyre gyakrabban gondol Hofi Gézára. Már csak azért is, mert a Megalkuvó macskák című duettjüket az unokája kívülről fújja.

Dián Tamás

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Koós János egyre gyakrabban gondol Hofi Gézára.
[/caption]

– Ön Bajor Imrével januárban mindig elutazik valamilyen trópusi vidékre. Most hol pihentek?

– Itthon maradtunk. Imre ugyanis forgatott, s annyira szoros volt az időbeosztása, hogy egyszerűen nem tudtunk időt szakítani az utazásra. De ami késik, nem múlik, egyszer majd biztosan bepótoljuk.

– Úgy hírlik, hogy február 14-én fellép a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban a Táncdalfesztivál Anno című rendezvényen. Miben különböznek a régi fesztiváloktól a mai könnyűzenei műsorok?

– Őszinte legyek? Egyetlen mai zenei vetélkedőt sem nézek. Biztos sokan vannak, akiknek tetszenek ezek a versenyek, de én úgy gondolom, hogy a hajdani táncdalfesztiválok hangulatát még csak meg sem közelítik. Akkor egy-egy döntő idején kiürültek az utcák. Igaz, hogy ebben az is közrejátszott, hogy csak egyetlen tévécsatorna volt, de kérdem én: fütyüljön már valaki csak egyetlen olyan slágert is, amit a manapság felfedezett tehetségeknek köszönhetünk! Én, ha szórakozni akarok, akkor Tom Jonest nézek DVD-n, vagy a komolyzenét sugárzó Mezzo csatornára kapcsolok.

– Igaz, hogy anyagilag is támogatja kedvenc csapatát, a Fradit?

– Ha azt, hogy szinte minden meccsükön kint vagyok, támogatásnak lehet nevezni, akkor igen. A színvonal sajnos már nem a régi, de ezt az egész magyar labdarúgásról el lehet mondani. Az azonban ezer százalék, hogy idén feljutunk az első osztályba!

Koós János

1937. november 21-én született.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Zeneművészeti Főiskolán végzett.

1957-től az Országos Pénzügyőr Zenekar tagja volt.

1960 óta táncdalénekes.

1982 és 1985 között a Mikroszkóp Színpad tagja volt.

Hobbija a foci, a vitorlázás, a tenisz és a Fradi.

– Hofi Gézára szokott gondolni?

– Egyre gyakrabban. Már csak azért is, mert a hatéves unokám egyik kedvenc szórakozása a Megalkuvó macskák című rajzfilmben megörökített duettünk. Kívülről fújja. Ezt onnét tudom, hogy amikor néha énekelek belőle neki részleteket, szándékosan elrontom, ő pedig azonnal kijavít. Sok sláger kötődik a nevemhez, rengeteg nagy sikerem volt, de talán erre a macskás produkciónkra vagyok a legbüszkébb.

Még a lakóbuszunk hátulján is ez a két rajzfilmfigura látható. Élményszámba megy, ha ezzel elindulunk valahová: az emberek integetnek és az autók ablakából kihajolva fotóznak. Olyan ez, mintha a duettünk óta nem is telt volna el húsz-harminc év. Nemrég a Nagymező utcában jártam, s egyszer csak hirtelen ott találtam magam Hofi Géza szobra előtt. Nagyon furcsa érzés volt.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Zeneművészeti Főiskolán végzett.

1957-től az Országos Pénzügyőr Zenekar tagja volt.

1960 óta táncdalénekes.

1982 és 1985 között a Mikroszkóp Színpad tagja volt.

Hobbija a foci, a vitorlázás, a tenisz és a Fradi. Koós János egyre gyakrabban gondol Hofi Gézára. Koós János egyre gyakrabban gondol Hofi Gézára. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!