Hírek

2009.01.06. 15:07

Határidőre megkapja a Fidesz és a KDNP a válaszokat a kérdéseire

Hozzávetőleg 700 ember dolgozott a minisztériumokban azon, hogy a kormány határidőre választ adjon a Fidesz és a KDNP több mint 1.300 írásbeli kérdésére

BAMA

Hozzávetőleg 700 ember dolgozott a minisztériumokban azon, hogy a kormány határidőre választ adjon a Fidesz és a KDNP több mint 1.300 írásbeli kérdésére - közölte kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján. A szóvivő elmondta: hétfő estig, a határidő lejártáig postára adták a válaszokat, amelyek az Országgyűlés honlapján is olvashatóak lesznek.

A kormányszóvivő több kérdésre adott kormányzati választ ismertetett, azzal a felvezetéssel, hogy a nemzetközi gazdasági válság idején, a költségvetés elfogadása apropóján milyen kérdések foglalkoztatják a Fideszt.

Budai Bernadett azt mondta, szeretné megnyugtatni Ágh Pétert: az ellenzéki képviselő javaslatára a kormány jelzi a Magyar Posta Zrt-nek, hogy készüljön Szombathely szentjeiről bélyeg. A szóvivő elmondta: a képviselő ez iránt érdeklődött a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternél.

A legnagyobb ellenzéki párt vélhetően az ország gazdasági helyzetével és a jövő évi költségvetéssel szoros összefüggésben érdeklődött arról, hogy a Gyurcsány Ferenc által a tatai edzőtáborban leleplezett szobron miért nem szerepel a tervező neve - fogalmazott Budai Bernadett. Hozzátette: Cser-Palkovics András rossz helyre címezte a kérdést, mert az Oktatási és Kulturális Minisztérium semmilyen kapcsolatban nem állt sem a megrendelővel, sem az alkotóval.

Horváth Zsolt vélhetően nincs tisztában a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium feladataival - mondta a kormányszóvivő, magyarázatként hozzáfűzve: az ellenzéki politikus azt tudakolta a minisztertől, hogy mikorra lehet olyan szabályokat bevezetni, amelyek valamennyi telefonhoz alkalmas töltők gyártására kényszerítik az iparágat.

Magyarországon egyáltalán nem zajlik selyemtermelés - szögezte le a szóvivő, ezzel válaszolva Horváth Jánosnak, aki arra várt választ a kormánytól, hogy miként lehetne ismét elérni Magyarországon a selyemhernyó és selyem-termelés 1930-as évtizedbeli volumenét.

Font Sándor a szarvasgomba-tenyésztés törvényi szabályozásáról érdeklődött, a kormány köszöni a javaslatát - közölte a szóvivő.

Nyitrai Zsolt is lehet lemezlovas - válaszolta Budai Bernadett az ellenzéki képviselő „bárki lehet lemezlovas?” címmel benyújtott kérdésére. A szóvivő közölte: 2006-ban törölték el a vendéglátóhelyeken fellépő zenészek vizsgakötelezettségét.

Budai Bernadett elmondta: az ellenzéki pártok december 19-e előtt eltelt másfél évben összesen 1.258 kérdést nyújtottak be, kevesebbet mint most két nap alatt. Kiemelte: a tavalyi évben december 19-ig összesen 731 írásbeli kérdést nyújtottak be a két frakció képviselői.

A Fidesz és a KDNP december 19-én és 20-án több mint 1.300 írásbeli kérdést nyújtott be a miniszterekhez. A legtöbb kérdést az oktatási és a közlekedési tárcavezető kapta, előbbi 173-at, utóbbi 172-t. Szintén száz feletti írásbeli kérdést intézett a Fidesz a szociális, az egészségügyi, az igazságügyi, a földművelésügyi és a pénzügyminiszterhez. A házszabály szerint az írásbeli kérdésekre 15 napos határidővel kell válaszolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!