Hírek

2009.01.14. 09:48

Gyurcsány: nem lesz adóemelés

Idén a gazdaság visszaesése reálisan -2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített -0,9 százalékos GDP helyett - jósolt a miniszterelnök a Nap-keltében.

reggel.hu - VGO - Hírszerző

A kormányfő szerint nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve - számol be a Hírszerző az MTI alapján. A világgazdasági kilátások lényegesen rosszabbak annál, mint amit ősszel látni lehetett, és kisebb lesz a hazai infláció a vártnál, ezért mindent újra kell tervezni - mondta Gyurcsány Ferenc az MTV Nap-kelte című műsorában szerdán. Gyurcsány Ferenc kizárta az adóemelés lehetőségét, mert mint fogalmazott: ma Magyarországnak döntően növekedési problémával kell szembenézni, erre rossz válasz lenne az adóemelés.

Gyurcsány Ferenc szerint vannak tartalék kapacitások gázban és elektromos áramban is, így ha valaki kéri a térségben, azt ki tudjuk segíteni. Elmondta: az elmúlt napokban többször beszélt telefonon Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, hogy ha Szlovákia segítséget kérne, volna rá kapacitásunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!