Hírek

2009.01.19. 08:57

Gyurcsány jövő hét végére várja a javaslatokat

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénzügyminiszternek, a gazdasági miniszternek és a szociális miniszternek adta a legtöbb feladatot a gazdasági világválság kapcsán, de erről konkrétumokat nem közölt.

BAMA

A kormányfő a vasárnap este tartott kibővített kormánykonzultáció után újságíróknak azt mondta, Szűcs Erikával, Veres Jánossal és Bajnai Gordonnal hétfőn külön is egyeztet, a javaslatokat pedig a jövő hét végére várja tőlük.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország az első állam az uniós országok közül, amely szembenéz ezzel a helyzettel, pedig ő úgy tudja, az Európai Unió hétfőn nyilvánosságra hozandó előrejelzése szerint szinte mindegyiknek alacsonyabb lesz a gazdasági növekedése a vártnál.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a január 29-i rendkívüli parlamenti ülésen sem fog százalékokat mondani, de azt igen, hogy mely területeken kell beavatkozni, és milyen intézkedésekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!