Hírek

2009.01.10. 11:35

Gyurcsány indítványt kért minisztereitől a fagyhalálok megelőzésére

Molnár Csaba energiaügyekért felelős és Szűcs Erika szociális miniszter a szerdai kormányülésre készítsen elő egy olyan javaslatot, amely segíthet a fagyhalálok megelőzésében – kérte Gyurcsány Ferenc tárcavezetőitől.

Forrás: MTI

A kormányszóvivő elmondta: a kormányfő kérte a tárcavezetőktől, olyan indítványt tegyenek le az asztalra, amely megteremeti a lehetőségét annak, hogy a szolgáltató cégek csak akkor kapcsolhassanak ki bármely alapvető közszolgáltatást - ide tartozik a víz, a villany és a gáz -, ha erről előzetesen értesítik a helyi önkormányzat jegyzőjét. Ebben az esetben a szociális ellátórendszert működtető önkormányzatnak volna információja arról, hogy intézkedésre lehet szükség – tette hozzá Daróczi Dávid.

Az elmúlt egy hétben több mint tíz ember halálát okozta kihűlés Magyarországon. A rendőrség tapasztalatai alapján a kihűlés főként az egyedül, rossz szociális körülmények között élő, illetve idős vagy más okból gondoskodásra szoruló embereket, valamint a fedél nélkülieket fenyegeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!