Hírek

2009.01.21. 08:41

Göncz nem akar Brüsszelbe menni

Nincs alapja az EP-jelöltségéről szóló sajtóhíreknek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter az MTI-nek."Ez egy sajtóban megjelent hír, erről most nincsen szó. Zajlik még a tárgyalás az MSZP-n belül is, hogy hogy álljon össze az EP-lista" - hangsúlyozta Göncz Kinga.

BAMA

Arra a kérdésre, hogy szívesen vállalná-e a jelölést, a politikus megismételte: ez egy sajtóhír, amelynek nincs alapja.A tervek szerint az MSZP választmánya és elnöksége február végéig állítja össze az EP-listát. A jelöltekről a március 21-22-i kongresszus dönt majd.

Göncz Kinga külügyminiszter sajtóhírekre reagálva azt mondta: egyelőre korai még arról beszélni, hogy mely minisztériumi képviselő milyen pozíciót tölt be a jövőben."A nagyköveti váltások nyáron vannak és hat hónappal korábban küldjük ki mindig a visszahívó leveleket. És ezzel együtt elkezdődik a gondolkodás, hogy kik mennek a helyükre. Az, hogy ki, hova megy az innen még távolabb van" - tette hozzá.

A Magyar Hírlap információi szerint országgyűlési választások előtti évben számos minisztériumi tisztségviselője készül nagykövetnek. A napilap értesülései szerint többek között Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár ENSZ-nagykövetként folytatja pályafutását. Szentiványi Gábor külügyi szakállamtitkár Magyarország stockholmi nagyköveteként dolgozik tovább. A lap szerint Bogyay Katalin, a kulturális tárca szakállamtitkára UNESCO-nagykövetként folytathatja pályáját. Bayer Mihály jelenlegi Nabucco-nagykövet a közeljövőben Belgrádban képviselheti Magyarországot, Havril András nyugdíjba vonuló vezérkari főnökre pedig ljubljanai nagyköveti poszt vár - írta a napilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!