Hírek

2009.01.17. 17:41

Gázcsúcs: nincs eredmény, Putyinék tovább tárgyalnak

Szemmel látható eredmény nélkül ért véget Moszkvában a gázszállítási problémák megoldására és egy a hasonlók elkerülésére alkalmas nemzetközi mechanizmus kidolgozására összehívott moszkvai értekezlet.

BAMA

Dmitrij Medvegyev orosz elnök a zárt ajtó mögött tartott tanácskozás végeztével tartott sajtóértekezleten újra jogi alapok kidolgozását követelte a hasonló válságok elkerülésére, és kijelentette, hogy ezt a kérdést a nyolcak és a húszak csúcstalálkozóján is fel fogja vetni. Újra leszögezte: Oroszországnak garanciákat kell kapnia arra, hogy a tranzitvezetékbe szivattyúzott gáz teljes egészében eljut az európai fogyasztókhoz. Hozzátette: Ukrajna kész előre fizetni az Európába szánt gáz továbbításához szükséges úgynevezett műszaki gázért.
   
Azt mondta, Vlagyimir Putyin és Julija Timosenko tárgyalásai folytatódnak és őszinte reményének adott hangot, hogy az ukrán kormányfő kellő felhatalmazásokkal érkezett Moszkvába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!