Hírek

2009.01.26. 14:03

Fóti polgármester-választás - álinterjú miatt tesz feljelentést a KDNP

Egy, a fóti időközi polgármester-választás során megjelent álinterjú miatt tesz büntetőfeljelentést a KDNP - közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Rubovszky György.

BAMA

A párt frakcióvezető-helyettesének ismertetése szerint 2008 decemberében egy helyi lapban interjút közöltek Mádly Zsolttal, a mkereszténydemokraták és a Fidesz polgármester-jelöltjével. Ezt az interjút később szórólapon is megjelentették. A múlt hét pénteken viszont egy Fóti Hírlap című kiadványban úgy közölték le az interjút, hogy a kérdések megegyeztek a korábbiakkal, de a válaszok egészen mások voltak.

A frakcióvezető-helyettes szerint az összeollózott, "nyilvánvalóan csalás útján" készített újsággal valakiknek az lehetett a célja, hogy negatív irányba befolyásolja a polgármester-jelölttel szemben a választókat. Rubovszky György bejelentette, hogy az ügyben elkészítették a feljelentést, amit kedden eljuttat az illetékes Dunakeszi városi rendőrkapitányságra.

A választást egyébként megnyerő Mádly Zsolt a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy 1990 óta egyetlen polgármester-jelölt sem ért el a településen olyan jó eredményt mint ő, miután 3.254 igen szavazatot kapott.

Hangsúlyozta, hogy részükről tiszta volt a kampány, míg ellenfelei "le román sekusozták" annak ellenére, hogy minisztériumi alkalmazott, és három nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!