Hírek

2009.01.10. 08:57

Folytatódik a gázai offenzíva

Palesztin egészségügyi források.jelentése szerint egy palesztin férfi életét vesztette a Gáza várossal határos Satí menekülttáborra mért izraeli légicsapás következtében péntek este.

BAMA

Az izraeli légierő házakat bombázott a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalíjában, valamint Gáza egyik külvárosában, Zejtunban. Az izraeli gépek szombat hajnalban csapást mértek a Hamász radikális mozgalom egyik használaton kívüli épületére az övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz városban, valamint egy piacra Bét-Lahíja településen. Lángok és füstoszlop emelkedett a magasba, áldozatokról egyelőre egyik helyről sem érkezett jelentés.

Időközben az Egyesült Államok kongresszusának alsóháza az Izrael gázai övezeti katonai műveleteit támogató határozatot fogadott el pénteken, és egyben felszólította a Hamász palesztin radikális mozgalmat az Izrael elleni rakétatámadások leállítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!