Hírek

2009.01.13. 17:34

Fidesz: valamit tenni kell!

A Fidesz szerint Magyarországnak lényegében már most, az év elején nincs költségvetése, mert minden mutató, amivel a kormány számolt, egészen másként alakult.

Ambrus Vilmos

Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta: mind az infláció, mind a gazdasági növekedés rosszabban alakul a vártnál. Ehhez jön még a forint árfolyamának instabilitása; a nemzeti valuta a napokban szinte folyamatosan gyengül. Varga úgy vélte, a kormány ilyen folyamatok után nem ülhet ölbe tett kézzel, újabb intézkedésekre van szükség.

A Fidesz elnöke az után tartott sajtótájékoztató, hogy a parlament költségvetési bizottságának elnökeként találkozott a Magyarországon tartózkodó Dominique Strauss-Kahnnal, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójával. Varga szerint Magyarország az IMF hiteléből él, és ha semmilyen komolyabb gazdasági intézkedést nem hoz a kormány, az ország még rosszabb helyzetben lesz 2010-ben. Arra a kérdésre, hogy vajon miért éppen most került sor az IMF vezérigazgatójának magyarországi látogatására, Varga Mihály úgy felelt, a Valutaalap minden bizonnyal fel akarja térképezni, készül-e újabb pénzügyi-gazdasági intézkedésekre a kabinet.

Ambrus Vilmos Varga Mihály -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!