Hírek

2009.01.27. 15:01

Federernek nem okozott gondot Del Potro

Megerőltetés nélkül jutott be az elődöntőbe Roger Federer a melbourne-i, ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

mti

A második helyen kiemelt svájci játékos kevesebb, mint másfél órát töltött a pályán kedden a nyolcadikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potróval szemben, és ez idő alatt gyakorlatilag  minden úgy alakult, ahogyan ő eltervezte. Del Potro mindössze három játékot tudott nyerni. Federer a döntőbe kerülésért az amerikai Andy Roddickkal mérkőzik.

Negyeddöntő, férfiak:
Federer (svájci, 2.) – Del Potro (argentin, 8.) 6:3, 6:0, 6:0
Roddick (amerikai, 7.) – Djokovic (szerb, 3.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:2, 2:1-nél Djokovic feladta
nők:
Zvonarjova (orosz, 7.) – Bartoli (francia, 16.) 6:3, 6:0
Szafina (orosz, 3.) – Dokic (ausztrál) 6:4, 4:6, 6:4

Évszázados rekordhőség lesz

Bár a játékosoknak már eddig is meggyűlt a bajuk a kánikulával, a következő napokban évszázados rekordhőséget várnak a meteorológusok Melbourne-ben. A helyi lapok kedden „Hőhullám közeleg” címmel hívták fel a figyelmet a fokozódó forróságra. A jelenlegi 35-36 fok után szerdán 41, csütörtöktől szombatig 40 fok körüli csúcshőmérséklet várható. Ehhez hasonló négy napra 1908 óta nem akadt példa. A tűzoltókat és a vasúti dolgozókat riadókészültségbe helyezték. Múlt kedden 319 vasúti kocsit vontak ki ideiglenesen a forgalomból, mivel a kánikulában tönkrement a klímaberendezésük, az ablakokat pedig nem lehetett kinyitni.

„Nincs más hátra, be kell ülni a hűtőszekrénybe, és néhány napig ki se jönni onnan” – tréfálkozott a nyolc közé jutott spanyol Fernando Verdasco. A szerb Novak Djokovic viszont aligha fogta fel vidáman az izzasztó körülményeket: úgy kiszívta erejét a hőség, hogy címvédőként fel kellett adnia keddi negyeddöntőjét Andy Roddick ellen.

„Nincs más hátra, be kell ülni a hűtőszekrénybe, és néhány napig ki se jönni onnan” – tréfálkozott a nyolc közé jutott spanyol Fernando Verdasco. A szerb Novak Djokovic viszont aligha fogta fel vidáman az izzasztó körülményeket: úgy kiszívta erejét a hőség, hogy címvédőként fel kellett adnia keddi negyeddöntőjét Andy Roddick ellen. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!