Hírek

2009.01.27. 15:59

Erős a mezőny a negyvenedik magyar filmszemlén

A dokumentumfilmek és a tudományos-ismeretterjesztő filmek versenyével megkezdődött a 40. Magyar Filmszemle.

Dián T.

Az eseményt Novák Emil filmrendező-operatőr, a szemletanács elnöke nyitotta meg, hangsúlyozva: a mustra mind az öt versenykategóriájának mezőnye (játékfilm, dokumentumfilm, tudományos-ismeretterjesztő film, kisjátékfilm, tévéfilm) nagyon erős.

„Az idei jó év lesz a magyar filmszakmában – jelentette ki, majd hozzátette: a mostani filmszemle fő mondanivalója, hogy a rendezvény a filmekről szóljon, ne pedig a pénzről. „Manapság kevés szó esik arról, hogy a szakmával foglalkozó művészek mit látnak, mire akarják felhívni a figyelmet, miként akarják az embereket szórakoztatni – figyelmeztetett. – Mindenki csak arról beszél, mi mennyibe kerül.”

A 40. Magyar Filmszemle ünnepélyes megnyitóját csütörtökön tartják a Budapest Kongresszusi Központban. A szemlét a hosszú betegsége után a közönség elé álló Törőcsik Mari színművész nyitja meg. A versenyprogramban összesen száz filmet vetítenek, több mint száz másik alkotást az információs kategóriában mutatnak be. A szemle két fő helyszíne a Budapest Kongresszusi Központ és a Palace MOM Park.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!