Hírek

2009.01.15. 07:00

Elvis Budapesten éled újra

Szombaton rendezik meg a II. Nemzetközi Elvis Show-t Budapesten, az angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A sztárvendég a tavalyi Nemzetközi Elvis-bajnokság első helyezettje, a skót Rob Kingsley lesz.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignright" width="235"] Kocziha Zsolt már nemzetközi szinten is sikert aratott.
[/caption]Czeczei József, alias „Elvis by Fly” civilben középiskolai matek–fizika szakos tanár: „Tíz éve vagyok tagja a Roll Skate Boogie zenekarnak, és öt éve a közönség visszajelzései hatására nagyobb hangsúlyt fektettünk az Elvis-dalokra.” A váltás jól sikerült, ugyanis a tavaly megrendezett hazai imitátorversenyen Czeczei József második helyezést ért el. „Ez erőt adott ahhoz, hogy elinduljak a nemzetközi bajnokságon” – mondja.

A versenyt Angliában tartották hatalmas érdeklődés közepette. Hetven versenyző mérte össze a tudását három kategóriában: újonc, profi és gospel. Egy magyar induló, Kocziha Zsolt „Ed Philips” a múlt hétvégén tartott versenyen igazán szép eredményt ért el: „Sikerült bejutnom a döntőbe, ahol már csak tizenöten voltunk. A profik között indultam, és nagyon büszke vagyok az eredményemre, mert Magyarországról ez még nem sikerült senkinek – meséli Zsolt, aki szerint a zsűrinek nehéz dolga volt. – A versenyzők nagyon felkészültek voltak. A ruhák már nem csak hasonlóak, hanem pontos másolatok. Sokan plasztikáztatták is magukat a nagyobb hasonlóság kedvéért. Emellett, persze, mindenkinek remek hangja van, és jól is mozog.”

A sikerei ellenére Zsoltnak is van rendes foglalkozása: a Vám- és Pénzügyőrségnél dolgozik. „Szerencsére az elöljáróim mindenben támogatnak, ha esetleg szabadnapra lenne szükségem, azt is kapok. Eddig jól megfért a munkám a zenével, pedig hetente négy-öt próbám is van a Blue Moon Riders zenekarral.”

A király

Elvis Presley Tupelóban született 1935. január 8-án. 12 évesen kapta első gitárját édesanyjától. Első lemeze 1956-ban jelent meg, mellyel azonnal elsöprő sikert aratott. 1967-ben feleségül vette Priscilla Presleyt. Az esküvő után kilenc hónappal megszületett egyetlen lánya, Lisa Marie. 1973-ban elvált. 1977. augusztus 16-án, szívroham következtében hunyt el.

Az egyik legtapasztaltabb magyar imitátor John Laslo „Mester”. „Elvisnek köszönhetek szinte mindent. Miatta vettem meg az első gitárom, miatta kezdtem angolul tanulni – így a főállású előadóművész, aki eddig 950 alkalommal szórakoztatta a közönséget Elvisként a The Teddy Bears zenekarral. – Ez a szám csak Elvisre vonatkozik, mert voltam én már 1500-szor John Lennon is egy Beatles-emlékzenekarban.” És, hogy hogyan lehet valaki egy személyben John Lennon- és Elvis-imitátor is? „Hangilag nem tudtam Lennont annyira jól hozni, mint Elvist, ez tény. De a Beatlesben van még két másik énekes is. Egyébként meg John Lennon azt mondta egyszer, hogy az a legnagyobb vágya, hogy olyan nagyság legyen, mint Elvis Presley.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!