Hírek

2009.01.23. 11:12

Elrendelték a nyomozást Ophelie ügyében

Emberrablás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Legfőbb Ügyészség a Budapesten decemberben eltűnt francia diáklány, Ophelie Bretnacher ügyében.

BAMA

Az ügyben eredetileg a lány szülei képviseletében tett feljelentést a család által megbízott ügyvéd, a Fővárosi Főügyészségre. Az év elején beérkezett feljelentést azonban az ügyészség elutasította, arra hivatkozva, hogy nem merült fel olyan információ, ami az emberrablás gyanúját alátámaszthatná.

Ez ellen az ügyvéd panaszt jelentett be, s e panaszt a Legfőbb Ügyészség jogosnak is ítélte, ezért elrendelte a nyomozást. A Legfőbb Ügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint ez nem jelenti azt, hogy az emberrablás gyanújára utaló összes körülmény fennáll, ám amennyiben nem lehet kizárni, hogy bűncselekmény történt, a feljelentést nem lehetett volna elutasítani.

Mint ismert, a 22 éves Ophelie Bretnacher december 4-én hajnalban tűnt el Budapesten, miután egy VII. kerületi, Dohány utcai szórakozóhelyről budai lakhelyére indult, de a Lánchíd környékén nyoma veszett. Útjának egyes részleteit két térfigyelő kamera is rögzítette, ezek néhány felvételét a rendőrség e héten szerdán közre is adta, kérve a képsorokon szereplő négy gyalogos és egy vagy két taxis jelentkezését. Időközben egy olyan sajtóinformáció is napvilágot látott, amely szerint valaki január 11-én a Szent István körúton látni vélte az eltűnt lányt, ezt az információt a rendőrség ugyancsak igyekszik ellenőrizni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!