Hírek

2009.01.02. 10:50

Elfoglalták a tamilok fővárosát

A Srí Lanka-i kormányhadsereg tíz év után újra el tudta foglalni a tamil lázadók fővárosát. A szigetországban 1983 óta folyó harcokban eddig csaknem 70 ezren haltak meg.

BAMA

A Srí Lanka-i kormányerők bevették a lázadó tamil szakadárok fővárosát a szigetország északi részén. A hadsereg illetékesei közölték, hogy a kormánycsapatok két oldalról hatoltak be Kilinochchiba, amelyet már a héten megközelítettek, és pénteken tíz év után ismét a kezükre került a város. Csütörtökön a katonák a közeli Paranthan települést foglalták el, és ezzel elzárták a tamil erőket a környező támaszpontjaiktól.

A Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) szakadár szervezet 1983 óta harcol a korábbi Ceylon északi és északkeleti részén a hindu tamilok függetlenségéért a zömében buddhista szingalézek lakta ázsiai szigetországban. A harcokban eddig csaknem 70 ezren vesztették életüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!