Hírek

2009.01.13. 15:37

Egyszerűbb lesz a szakhatósági eljárás

A kormány döntése értelmében megszűnik a jelenlegi 1200 szakhatósági közreműködés több mint egynegyede 2009. március 1-jei hatállyal - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.

mti

A kormányszóvivő hozzátette: a kabinet konkrétan meghatározta a szakhatósági közreműködés feltételeit és kereteit,  így a jövőben csak azok a hatóságok vesznek részt egy eljárásban, amelyek részvétele valóban indokolt. Kiemelte: az évente több tízezerre tehető működési engedélyezési eljárásokban eddig átlagosan mintegy 10 hatóság működött közre, a jövőben azonban elegendő lesz átlagosan hat hatóság hozzájárulása is, mert március elsejétől nem kell bevonni az eljárásba többek  között a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, a rendőrséget és a polgári védelem szerveit sem.

A szóvivő emlékeztetett: a kormány tavaly decemberben döntött a  szakhatósági közreműködések felülvizsgálatából adódó jogszabály-módosításokról azért, hogy ezzel is tehermentesítse a vállalkozásokat, hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a hatóságok közötti  együttműködést. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) munkatársai  ennek eredményeként mintegy 1200 olyan engedélyezési eljárást vizsgáltak felül, amelyekben az elsődlegesen eljáró hatóság más hatóságokat is bevon az eljárásba - mondta Budai Bernadett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!