Hírek

2009.01.04. 16:23

Daróczi szerint Orbán Viktor nyilatkozata Csurkát idézte

Orbán Viktor maradt ugyanaz a régi, megosztó politikus, akit nem az ország érdeke, hanem saját politikai jövője érdekel. Ezt Daróczi Dávid kormányszóvivő mondta vasárnap a Fidesz-elnök MTI-nek adott interjújára reagálva.

mti

Hozzátette: Orbán Viktornak végre döntenie kell, hogy a szélsőségeseket vagy a demokratákat képviseli-e, mert Csurka István óta ilyen durva és alantas mondatok nem hangzottak el magyar politikus szájából.

Daróczi felidézte: Orbán Viktor szerint „amit a Fidesz Magyarország szempontjából a legfontosabbnak tart: munkahelyteremtés, adócsökkentés, a kis- és közepes vállalkozások támogatása”. Erre reagálva kijelentette: a kormány egyrészt 1400 milliárd forintos vállalkozás- és munkahelyvédő csomagot alkotott, és további 2000 milliárd forintos beruházási keresletélénkítő programot indít. Másrészt a közmunkaprogramokra 50 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Daróczi Dávid kiemelte: a kormány hosszabb távon az adócsökkentésről is egyeztetne, de a vállalkozói érdekképviseletek is a kormány álláspontját erősítik meg, miszerint azonnali csökkentésre a nemzetközi válság idején nincs lehetőség, mert ez ellehetetlenítené a költségvetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!