Hírek

2009.01.16. 18:41

Calderón lemondott a Real Madrid éléről

Lemondott Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke. A sportvezető az elnökség válságtanácskozásán jelentette be távozását. Az új irányító kinevezéséig az eddigi alelnök, Vicente Boluda ügyvezető elnökként kerül az egyesület élére. Boluda az idény végén esedékes választásig tölti be a posztot.

mti

Calderón lemondásában döntő szerepet játszott a Marca című sportnapilap, amely a hét elején megjelent írásában leleplezte, hogy  a presidente csalt a december eleji közgyűlésen, melyen tíz olyan  személy is szavazott a végül elfogadott pénzügyi-gazdasági beszámolókra, akinek erre nem volt jogosultsága. Calderón elismerte, hogy a közgyűlésen többen jogosulatlanul  vettek részt, de azt állította, a manipulációkhoz nem volt semmi köze.

„A távozásommal nem oldódnak meg a klub problémái” - mondta az  57 éves vezető. „Az élet Calderón nélkül is megy tovább” - reagált Calderón távozására Joan Laporta, a nagy rivális FC Barcelona elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!