Hírek

2009.01.24. 08:46

Belga ámokfutó: nem a pszichiátriáról szökött meg

Két gyereket és egy óvónőt ölt meg egy ámokfutó egy flandriai bölcsődében. Ez most már végleges mérleg. A sebesültek – 10 gyerek és 3 óvónő - mind túl vannak az életveszélyen – erősítették meg az őket ápoló kórházak vezető orvosai.

Magyar Rádió / Keleti Miklós (Brüsszel)

Nemcsak a Brüsszeltől 30 kilométerre lévő Termond (Dendermonde) városa van sokkos állapotban, hanem egész Belgium, amely átélt már egy-két nagy bűnügyet, de bölcsődés korú gyerekekre támadni – ilyen még nem volt. Péntek estére a tettes kilétére irányult a figyelem. A termondi ügyész egyelőre csak annyit mondott: az elkövető 20 éves, tehát nem 30 év körüli, ahogy az első jelentések szóltak, és belga állampolgár.

Kihallgatása során egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni. Az ügyész kategorikusan cáfolta a pénteken felröppent híreszteléseket. A fiatalember nem állt drog vagy alkohol hatása alatt, nem igaz, hogy egy pszichiátriai intézetből szökött meg, bűnügyi előélete nincs, a rendőrség számára teljesen ismeretlen – mondta a vizsgálatot vezető ügyész a belga közszolgálati televízióban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!