Hírek

2009.01.19. 17:59

Bankautomatákat fosztogattak

Négytagú bandát fogott el a rendőrség a Pest megyei Galgahévízen, amikor éppen a helyi takarékszövetkezet bankautomatáját próbálták meg kiszakítani az épületből - közölték a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai hétfői sajtótájékoztatójukon.

mti

Balotai Attila, az NNI nemzetközi bűnözés elleni osztályának megbízott vezetője elmondta: péntek hajnalban Galgahévízen a négy férfi közül három egy lopott terepjáróval a helyi takarékszövetkezethez hajtott, betörték a pénzintézet üvegajtaját és acélsodronyt kötöttek a bankautomatára. A rendőrök ekkor érték tetten őket, az egyik férfinak azonban sikerült elmenekülnie.  Negyedik társuk ezalatt szögeket szórt az útra, hogy akadályozza a rendőri üldözést. Három férfit még pénteken elfogtak, negyedik társukat szombaton kerítették kézre. Az automatában majdnem 3 millió forint volt.

Balotai Attila tájékoztatása szerint a csoport egyes tagjai korábban már követtek el hasonló bűncselekményeket Pest megye területén, azonban nem kizárt, hogy az ország más részén is. Arra a kérdésre, hogy hány automatát foszthatott ki a banda, pontos számot nem tudott mondani. Hozzáfűzte azonban, hogy a férfiak között van büntetett előéletű is. Az elkövetők közül három embert még szombaton helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság, és negyedik társuk előzetes letartóztatását is kezdeményezte az NNI. Ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekménnyel okozott rongálási kár megállapítása még tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!