Hírek

2009.01.10. 18:52

Áll a jég az észak-magyarországi folyók több szakaszán

A tartós hideg idő miatt több helyen álló jég borítja az észak-magyarországi folyókat – mondta a területileg illetékes vízügyi igazgatóság (Ékövizig) szóvivője.

BAMA

A Tisza bodrogközi alsó szakaszán 10, felső szakaszán 15 centiméteres összefüggő jég borítja a folyót, Zemplénagárdnál pedig – körülbelül három kilométeres részen – kisebb torlódás alakult ki, amelynek vastagsága mintegy 40 centiméter. A Tisza Tokaj alatti területén szintén összefüggő a jég, 5-10 centiméter vastag. A Bodrog teljes hosszán 5-10 centis álló jég borítja a folyót, a Hernádon a torkolattól Hernádcécéig 10-20 centiméteres a jég, a fölött gyenge-közepes jégzajlás és parti jég a jellemző. A Sajó alsó torkolati szakaszán 5 centiméteres álló jég van, fölötte nagyrészt parti jég, illetve szórványos jégzajlás tapasztalható. A Kazincbarcika fölötti részén pedig 7-10 centiméteres állójeges szakaszok alakultak ki.

A külföldi vízgyűjtő területeken a hóban tárolt vízkészlet az átlagosnak a hetven százaléka. Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Tiszán hat jégtörő hajó áll bevetésre készen, ebből kettő Tokajban, kettő Tiszalökön, kettő Tiszadobon várakozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!