Hírek

2009.01.26. 13:38

A szmogriadó szabályairól egyeztetnek

A szmogriadóhoz kapcsolódó jogszabály-módosítási lehetőségekről egyeztetnek

BAMA

A szmogriadóhoz kapcsolódó jogszabály-módosítási lehetőségekről egyeztetnek a fővárosi önkormányzat, az igazságügyi minisztérium és a közlekedési tárca szakemberei, valamint a közlekedési, a környezetvédelmi és az egészségügyi szakhatóságok képviselői - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián elmondta: a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn áttekintette a januári fővárosi szmogriadó végrehajtási tapasztalatait. Demszky Gábor főpolgármester tájékoztatást adott arról, hogy a múlt héten egyeztetett ez ügyben az igazságügy-miniszterrel, akinél az országos jogszabályok módosítását kezdeményezte. Ezek megvalósulása után módosítják a főváros szmogriadó-rendeletét is.

Az igazgató kitért arra, hogy az elmúlt hetekben jelentősen nőtt azoknak a száma, akik mentességet igényeltek a gépjárműforgalom korlátozása alól. A fővárosi rendelet módosításakor a kivételek körét pontosítani fogják, de a bővítést nem javasolják a szakemberek. Ehelyett vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a szmogriadó riasztási fokozata idején éjféltől hajnali 5 óráig, a gyér forgalmi időszakban minden autó közlekedhessen, és így a kereskedelmi áruszállításokat is lebonyolíthatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!