Hírek

2009.01.21. 15:52

A Szent Koronát is vihetik?

A Fidesz szerint le kellene mondania annak, aki aláírta az Európai Unióval novemberben kötött hitelszerződést, és ezzel zálogba adta a Magyar Köztársaság minden vagyonát – közölte Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.

mti

„Alkotmányt és törvényeket sértett a kormány akkor, amikor ezt a szerződést ilyen formában, mint nemzetközi szerződést megkötötte”, ezért a Fidesz azt kéri, „mondjon le az a személy, aki ilyen módon zálogba adta a Magyar Köztársaság minden vagyonát” - fogalmazott Balsai István sajtótájékoztatóján. Közölte: a szerződés szerint nemfizetés esetén az állami tulajdonban lévő bármilyen vagyontárgy lefoglalható, elárverezhető. A párt a történtekkel kapcsolatban írásbeli kérdést nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyre Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztertől vár választ.

Az Európai Unióval október 30-án írt alá szerződést a magyar kormány 6,5 milliárd eurós válságkezelő hitel folyósításáról, amely az IMF és a Világbank kölcsönét egészíti ki. A Magyar Nemzet szerint kiderült, hogy a megállapodás hármas számú melléklete szerint a magyar állam minden egyes vagyontárgya, így a Szent Korona is végrehajtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!