Hírek

2009.01.05. 15:36

A Sas-kabarét nézték a legtöbben

Harc nélkül nyerte a TV2 a nézettségi versenyt szilveszter éjszakáján. Egyedül az m1 tudta megfogni: éjfélkor a többség a közszolgálati adón nézte a Himnuszt.

Europress-összeállítás

„A bevált recepten nem változtattunk” – kommentálta Magyar Rita, a TV2 sajtószóvivője az AGB Nielsen Médiakutató Kft. eredményeit. Eszerint a csatornán sugárzott Mikroszkóp kabaré nyerte a szilveszter esti nézettségi versenyt, annak ellenére, hogy nem új műsorszámokat, hanem válogatást láthattak a nézők. A műsor még a heti összesítésben is bejutott az első tízbe.

[caption id="" align="alignleft" width="460"] Az m1 a szilveszter második legnézettebb adója lett.
[/caption]

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a TV2-nek ezúttal nem kellett megküzdenie a konkurenssel, az RTL Klubbal, amelyen egész éjjel filmeket vetítettek. Ráadásul nem is az élmezőnyből: főműsoridőben olyan nívós opuszokkal járultak hozzá az évbúcsúztatáshoz, mint a Tök alsó című vígjáték (amelyet már 2008 elején is műsorra tűztek), a Leépített szépség vagy a Csupasz pisztoly (a zűrben).

A TV2 így a teljes lakosság körében és a hirdetők számára fontos 18-49 éves korosztály körében is aratott: a Mikroszkóp BUÉK-ot az éppen tévét nézők 42,9 százaléka nézte, az Irigy Hónaljmirigy-show-t 37,9 százalék, a Joshi Bharatot pedig 36,4 százalék választotta – ezzel a csatorna műsorai végeztek az első, a harmadik és a negyedik helyen is. (Karácsonykor az RTL Klub egy hajszállal vert rá a konkurensére.)

Rekordot döntött az újévi koncert

Tetőpontján elérte az 1 millió 74 ezer fős nézettséget is az ORF osztrák köztévében a Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi hangversenye, amelyet idén első ízben Daniel Barenboim, a világhírű izraeli-argentin zongorista és karmester vezényelt. Közel-keleti békeaktivistaként Barenboim nem elégedett meg az újévi jókívánságokkal, kifejezte reményét, hogy 2009 békét hoz a világnak és „igazságosságot” a Közel-Keletnek.

Ahogy az augusztus 20-i tűzijáték az RTL Klubé, úgy az újévi Himnusz az m1-é: a nézők 40 százaléka kapcsolt a közszolgálati adóra, és éjfél után is többen nézték a Mulat a Társulatot, mint amennyien a Popdarálót vagy az Alkonyattól pirkadatig című Robert Rodriguez-filmet. Összességében az m1 jól szerepelt: a tévénézők egyötöde kapcsolt ide, így a szilveszter második legnézettebb adója lett.

A TV2-nek szüksége is van némi bíztatásra 2009-re. Az év végén derült ki, hogy a gazdasági válságra tekintettel „átmenetileg szüneteltetik”, azaz leveszik a műsorról az ismeretterjesztő Magellánt. Emellett a Barátok közt „ellenfele”, a Jóban Rosszban háza tájáról is rossz hírek érkeznek: csökkentik a stáb létszámát, sőt még a sorozat megszűnésének a híre is felreppent, mert az nem teljesíti az elvárt nézőszámot. A TV2 ez utóbbit határozottan cáfolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!